Måndag – vecka 51

Vaknade till en fin dag. Knappt molnigt!


Ungdomarna tog sig iväg till skidbacken och vi också så småningom när vi blev klara. Vi tog oss upp till Trockener Steg och där åkte vi ner ett par gånger så träffade vi på Johan och Maria. Då kom vi överens om att åka upp till Matterhorn glacier Paradise. Det är alltid imponerande att titta på glaciärer och det imponerade alpina landskapet.

Vi gick upp till utsiktspunkten och beundrade landskapet. tur att det inte var så kallt eftersom det hade börja blåsa lite. Vi åkte ner till Trockener Steg med skidorna och tog snabbt kaffe på restaurangen. Eftersom det var så fina backar och jättefin snö kunde vi inte sitta bort tiden. Vi åkte några åkt till innan vi åjte nere vid Schwarzsee -därifrån tog Janne och jag gondolen ner till Zermatt by, medans Johan och Maria körde ner till Furi. Vi lämnade skidorna vi gondolen och tog bussen till centrum.

När vi kom till lägenheten började vi med matlagningen. Efter duschning gick vi ner till by, Janne behövde nya handskar. Det blev ett par superfina Hestra.

Vi avslutade rundan på stan med lite shopping i mataffären – Zermatt öl.

När vi kom tillbaka till lägenheten blev det mat; förrätt grekiska dolmar med lite skinka från Frankrike. Huvudrätt gröna linser och stekt kött. Middagen avslutades med lite ost. Efterrätt blev turron, choklad och kaffe.

Reflektioner över dagen och en ny app behövdes att laddes ner – vi måst ju se hur många höjdmeter vi åker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: