Torsdag – vecka 47

Det var en grå och regnig morgon vi vaknade till. Janne hastade in på sitt kontor och började jobba. Jag tog ett dopp i poolen och det fick mig att vakan till. Jag och Johan tog en tur till närbutiken, handlade lite nödvändigheter till den gröna smoothien.

Jag tog kaffet och smoothien till skrivbordet. Jobbade på. Det blev broccolisoppa från Magimixen med rökt sidfläsk. Det smakade bra!

Precis när vi var klara med maten ringde det på dörren. Det var Fedex: Jag fick försenad födelsedagspresent. En bok som jag aldrig har hade hört talas om. Johan hade identifierat ett kunskapsgap. Nu ska den slutas. Tack Johan!

Det blev en kort lunch. Jobbet kallade. Hela eftermiddagen avlöste mötena varandra. Efter kl 1830 blev sista mötet klart.

Johan och jag började träna stationer. Janne kom också, när han var klar med sitt sista möte. Efter träningen och duschningen lagade vi mat. Det blev lite värmda keto bread tvists och därefter blev det räksås med zoodels. Räksåsen var mycket god:

Recept:
750 g oskalade räkor, 1 liten schalottenlök, 2dl grädde, 1 dl riven hushållsost, 10 g normal saltat smör, 1 tsk pepparmix 1 1/2tsk salt

  1. skala räkorna- placera åt sidan
  2. skala och finskär schalottenlöken
  3. ta 10 g normal saltat smör och placera i stekpannan
  4. lägg schalottenlöken i den smälta smören, låt löken bli glasig men inte stekt
  5. häll på grädden, lägg i pepparmixen och saltet
  6. rör om ordentligt och rör i osten
  7. när såsen har fått fin konsistens lägg över räknorna och sänk värmen lägg på locket några minuter så räkorna blir ljumna.
  8. Dags att servera över zoodels

Under middagen facetime-ade vi med Viktor och Fredrika. Det var trevligt att umgås. Pojkarna behövde smälta lanseringen av Playstation 5. Förmodligen är den, den optimala julklappen för många.

Efter middagen blev det kaffe och lite choklad. Det smakade fint.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: